De wolf is terug in Nederland, bij Sleen

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

(Foto’s) Update: Sleen – Klazienavener Jan van der Aa (39) keek zaterdagmorgen rond negen uur wel heel erg vreemd op toen hij rijdend op de N381 bij Sleen een heuse wolf naast de weg zag lopen! Van der Aa was op weg geweest naar het Friese Veenwouden om een fietsje voor zijn 5-jarige dochtertje op te halen. Zijn dochtertje Lieke zat bij hem in de auto, ze had het dier, nabij afslag Noord-Sleen het eerst gezien. Lieke had opeens heel hard geroepen; kijk pappa daar loopt een wolf! De Klazienavener, moest opeens hard remmen voor de wolf die zomaar de weg overstak. Jan slaagde er in om met zijn smartphone een paar foto’s te maken, die heeft hij toen direct via Whatsapp naar Newspower.nl verstuurd.

Ook nam Jan van der Aa vanochtend telefonisch contact op met een redacteur van Newspower.nl. In het telefoongesprek zei hij dat hij echt wel het verschil kent tussen een wolf en een hond! Hij zei; het was een echte wolf, daar heb ik nog geen seconde aan getwijfeld!

De stichting Wolven in Nederland zegt op basis van de foto’s dat het wel om een wolf moet gaan.

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl

Foto’s: Jan van der AaKlazienaveen

IMG-20150307-WA0004

Foto’s: jan van der AaKlazienaveen

Update: De wolf is terug in Nederland, bij Sleen

Dagblad van het Noorden DVHN | Gepubliceerd op 07 maart 2015, 11:11 SLEEN/EMMEN – De wolf is met zekerheid terug in Nederland en wel in Drenthe. Dit zegt wolvendeskundige Leo Linnartz van de stichting Wolven in Nederland. Een automobilist zag de wolf lopen langs de N381 ter hoogte van Sleen, bij Emmen, en zette het dier op de foto.

,,Dit is echt, zeker weten, een wolf”, zegt Linnartz na bestudering van de foto. ,,Het is dezelfde wolf als die vorige week al was gezien in de buurt van het Duitse Meppen. Een goed doorvoed exemplaar, een beetje aan de mollige kant. We wisten al dat hij onderweg was naar Nederland, maar nu is hij er dus. Mooi. Wij zijn er blij mee.”

Volgens Linnartz hoeven mensen zich geen zorgen te maken over de terugkeer van de wolf in Nederland. Bijzonder aan deze wolf is dat hij weinig schuw is naar mensen toe. ,,Hij heeft blijkbaar geen negatieve ervaringen gehad met mensen. En dus gaat hij gewoon zijn gang. Hij trekt zich nergens wat van aan.” Bron: Dagblad van het Noorden

 

 

Bericht van RTV DRENTHE

Gepubliceerd: 07 maart 2015, 11:42 uur Laatste wijziging:

07 maart 2015, 12:00 uur

Locatie:

SLEEN – Langs de N381 bij Noord-Sleen is vanochtend een wolf gezien. Klazienavener Jan van der Aa legde het dier vast op camera.

De stichting Wolven in Nederland zegt op basis van de foto’s dat het wel om een wolf moet gaan.

‘Te trillen’

Jan van der Aa zat te trillen in de auto, zegt hij tegenover RTV Drenthe. De wolf liep over de weg en Van der Aa moest noodgedwongen zijn auto de berm insturen. Daarna maakte hij snel meerdere foto’s van de wolf.

Grens over

Volgens de stichting Wolven in Nederland is het dier afgelopen nacht waarschijnlijk de provincie Drenthe binnen gelopen. Hoewel de foto’s die op internet circuleren van matige kwaliteit zijn, is de gelijkenis met de wolf bij Meppen groot. Daardoor gaat Wolven in Nederland er vanuit dat het om hetzelfde dier gaat.Duitsland
De afgelopen dagen werd al een wolf gezien valk over de grens in Duitsland, bij Meppen en Cloppenburg. Bron: RTV Drenthe

Categorieën: Nieuws