Leek: trio verdacht van kraken autowasstraten (update)

Leek / Haule – De politie heeft dinsdag 19 september 2017 in Leek en Haule drie personen aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij inbraken in diverse autowasstraten in het grensgebied van Groningen, Friesland en Drenthe.

Het trio, uit Leek en Haule (leeftijd 25, 24 en 26 jaar), is ingesloten voor verhoor.
In de afgelopen weken is het zeker zes keer voorgekomen dat geldautomaten in autowasstraten open zijn gebroken. De verdachten hadden het daarbij voorzien op contant geld. Na de aanhouding zijn in de woningen van verdachten huiszoekingen geweest. De politie kwam het drietal op het spoor naar aanleiding van camerabeelden en getuigenverklaringen. De mannen zijn nog ingesloten en worden morgen voorgeleid aan de Rechter Commissaris.
– UPDATE – 
6-11-2017 – De mannen werden in eerste instantie verdacht van betrokkenheid bij zes inbraken in diverse autowasstraten, de diefstal van een boot met buitenboordmotor en twee inbraken in kantines van sportcomplexen. De inbraken vonden plaats in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.
Gestolen spullen terug naar eigenaren
Naar aanleiding van doorzoekingen in woningen, verklaringen van verdachten en ander onderzoek is inmiddels gebleken dat de mannen worden verdacht van 24 inbraken.
De mannen hadden het vooral voorzien op bosmaaiers, bladblazers en grasmaaiers.

Omdat er aangiften zijn gedaan kon de politie een groot deel van de inbeslaggenomen goederen teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

De verdachten hebben allen een bekentenis afgelegd. Twee verdachten zitten nog in voorlopige hechtenis. De voorlopige hechtenis van één verdachte is onder specifieke omstandigheden geschorst.

Foto: Pixabay.com