Autobestuurder aangehouden voor poging doodslag

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Wijnaldum – De politie hield dinsdagavond een 54-jarige inwoner van Harlingen aan. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en vernieling.
Kort daarvoor zag een 21-jarige autobestuurder uit Franeker toen hij over de Haulewei richting Tzummarum reed, dat een tegenligger met zijn lichten knipperde. Hierna reed de tegenligger met zijn auto de linker rijstrook op in de richting van de man uit Franeker. Deze moest uitwijken om een frontale aanrijding te voorkomen. Hij besloot hierna de man op het gevaar te wijzen, keerde en reed achter hem aan. Door met zijn lichten te knipperen probeerde hij hem te laten stoppen. De Harlinger gooide plotseling tijdens het rijden een plank uit het raam en reed door. De auto van de achtervolger werd niet door de plank geraakt. Hij reed uiteindelijk de Zuidwalweg op en sloeg af de Nieuwe Vissershaven in. De 21-jarige staakte hier zijn achtervolging maar zag opeens dat de Harlinger weer in zijn richting kwam rijden en hem passeerde. Hierbij sloeg de 54-jarige tijdens het rijden hard met een plank op het dak van de auto van de man uit Franeker en reed door.

In Harlingen verloor de man uit Franeker hem uit het oog. Doordat hij het kenteken opgenomen had kon de politie hem op zijn woonadres in Harlingen aanhouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie stelt een onderzoek in.

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl/?ref=settings&qsefr=1

Categorieën: Nieuws