Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen speelautomaten en VLT’s

juni 11, 2021

De slotmachines en VLT’s (Video Lottery Terminal) hebben het publiek altijd gefascineerd, maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee soorten spelen?

Speelautomaten: zij hebben een onafhankelijk softwarebeheer en de RTP wordt berekend op het afzonderlijke spel. Bovendien heeft elke machine slechts één spel.

VLT’s: het softwarebeheer wordt verzorgd door een centrale nationale terminal en ook de RTP wordt cumulatief berekend op nationaal niveau. Elke VLT biedt meerdere spelen aan.

Laten we eens in de details van hun kenmerken duiken.

Kenmerken van speelautomaten

De fruitautomaten zijn een spel dat altijd zeer populair is geweest en door de jaren heen grote evoluties heeft doorgemaakt.

Terwijl je vroeger alleen in fysieke casino’s en bars met deze automaten kon spelen, zijn ze nu ook online beschikbaar en bieden ze een veel ruimere keuze dan in het verleden.

Naast de fruitautomaten die altijd in trek zijn, vindt u ook een grote verscheidenheid aan spelthema’s, van fantasie tot het verre westen, tot de machines met een oosters thema. Maar dat is nog niet alles, online fruitautomaten bieden ook bonusspellen die niet te vinden zijn in de klassieke bar machines.

Maar het doel van het spel is natuurlijk altijd hetzelfde: de meeste winnende combinaties krijgen en geldprijzen winnen.

Kenmerken van VLT’s

De VLT, Video Lottery Terminal, zijn veel jonger dan de slotmachines, in feite, kwamen op de markt in 2008, een revolutie in de gaming industrie.

Een van de belangrijkste verschillen met de klassieke automaten is de aanwezigheid van een software die zorgt voor de regeling en het beheer van het spel, dankzij breedbandverbindingen.

Een ander kenmerk is dat elke VLT meer spellen aanbiedt, die specifieke regels en bonussen hebben, maar allemaal dezelfde minimum en maximum inzet hebben.

In tegenstelling tot de klassieke slotmachines hebben VLT’s geen speciale software die het spel regelt en beheert, aangezien zij in feite in real time op het netwerk zijn aangesloten, via breedbandverbindingen.

De verbinding is ook nuttig om ze in contact te brengen met elkaar en met de verschillende servers die ze nodig hebben voor een goede werking, dan zowel de kamer die ze huisvest, zowel de nationale gecentraliseerde.

Bovendien biedt elke VLT meer spelen aan: allemaal met hun eigen regels en bonussen, maar met dezelfde minimum- en maximuminzet voor elk van hen.