Ontdek spellen met RNG-technologie

juni 11, 2021

Spellen met RNG-technologie (Random Number Generator) gebruiken een algoritme dat het mogelijk maakt om elke fractie van een seconde een willekeurig getal te produceren dat overeenkomt met wat er op het scherm verschijnt.

De RNG-software is dus in staat een oneindige en ononderbroken cyclus van numerieke combinaties te creëren, waarbij willekeurige resultaten worden gekozen.

Dankzij RNG is de waarschijnlijkheid dat een bepaald symbool, getal, kleur of kaart (afhankelijk van het spel) uitkomt volstrekt willekeurig en daarom is het mogelijk dat dezelfde waarde meerdere keren of nooit uitkomt.

Laten we samen in detail uitzoeken wat het is.

RNG-technologie in speelautomaten

De rollen van de slotmachines zijn geprogrammeerd om te stoppen op elke cijfercombinatie die de Random Number Generator toekent een moment voordat de rollen stoppen met draaien.

De RNG bepaalt dus vooraf de uitkomst van elke draai, waardoor het draaien van de rollen slechts een visuele formaliteit is. In feite weet de machine al wat het eindresultaat zal zijn voordat ze op de knop drukt (bij online gokkasten) of aan de zwengel trekt (bij fysieke gokkasten).

Bovendien activeert RNG “virtuele wielen” die meerdere virtuele symbolen hebben, waardoor meer gelijktijdige combinaties mogelijk zijn en de winkans van de speler toeneemt.

RNG-technologie in Roulette, Poker en Blackjack

RNG is niet alleen van toepassing op speelautomaten, maar ook op de spelen Roulette, Poker en Blackjack.

Hier is in detail hoe de RNG werkt in de verschillende spellen:

  • Poker: het voorspelt het symbool of de kleur van de kaarten die zullen uitkomen
  • Roulette: voorspelt het nummer dat zal uitkomen wanneer de roulette stopt met draaien
  • Blackjack: bepaalt de waarde van de kaart die op de tafel zal worden gedraaid

Op die manier kan de speler er altijd zeker van zijn dat het spel eerlijk verloopt. Bovendien wordt al het software- en RNG-werk gecontroleerd door speciale commissies, die hun oordeel geven over de eerlijkheid van het werk van deze technologieën.