Twee doden door botsing, verband met plofkraak

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Zevenaar – Afgelopen nacht heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de A12 bij Zevenaar. Bij het ongeval zijn een vrachtwagen en een personenauto betrokken. Twee inzittenden van de personenauto zijn daarbij overleden, een derde is na het ongeval ervandoor gegaan. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd. Uit onderzoek van de Duitse politie blijkt dat de auto die verongelukt is ook betrokken is geweest bij een plofkraak in het Duitse Emmerich.

Rond 04.15 uur reed de politie op de A12 bij Zevenaar, toen zij toevallig de crash tussen de vrachtwagen en de personenauto zag gebeuren. Agenten hebben nog geprobeerd om eerste hulp te verlenen, maar dat mocht niet meer baten. Twee mannen zijn hierbij overleden. Een ooggetuige zag dat een derde persoon kort na de crash ervandoor ging. De politie startte direct een zoekactie door o.a. een politiehelikopter en speurhonden in te zetten. Ook werd er een burgernetactie opgestart. Helaas heeft dit nog niet geleid tot het vinden van de man.

Signalement
Van de man is een signalement bekend. Het gaat om een man van rond de 1.80 meter, met lang haar. Hij droeg een blauwe of zwarte jas met een streep erop. Mogelijk is de man zwaargewond. Mocht u een man zien die aan dit signalement voldoet, neem dan contact op met de politie. Benader de man niet zelf, maar bel direct 112.

Onderzoek
De Verkeersongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de identiteit van de twee slachtoffers. De Duitse politie onderzoekt de plofkraak.

Heeft u meer informatie?
Heeft u het ongeval zien gebeuren of heeft u hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Heeft u meer informatie over de plofkraak in het Duitse Emmerich? Neem dan contact op met de Duitse politie in Kleef. De Duitse collega Christina Pitz, spreekt Nederlands en is te bereiken op: 0049-2821-504-1123.

Foto: Pixabay.com

Categorieën: Binnenland