Motoragent aangereden tijdens achtervolging

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

‘s-Hertogenbosch – Bij een achtervolging werd afgelopen nacht kort na 2.00 uur op de Oude Vlijmenseweg in ’s-Hertogenbosch een motoragent aangereden door een auto.

Surveillerende agenten zagen de auto even daarvoor met hoge snelheid vanuit Engelen richting de Kruiskamp rijden en dat trok de aandacht.

Toen ze de auto wilden controleren ging het voertuig ervandoor. Op de Rietveldenweg reed de auto door rood, waarop een achtervolging ontstond.

Intussen namen agenten op diverse plekken in de stad hun positie in. Ook op de Zandzuigerstraat reed de auto door rood om al slingerend de Oude Vlijmenseweg op te rijden.

Bij de rotonde met de Kooikersweg werd vol ingereden op een agent, die daar met zijn motor gepositioneerd stond.

De motoragent werd gelanceerd en kwam meters verderop op de weg terecht. Wonder boven wonder hield hij alleen wat schrammetjes over aan de aanrijding.

Geramd
Voor de bestuurder was er kennelijk nog altijd geen reden om te stoppen.

Een stukje verderop werd de auto door de politie geramd. De drie inzittenden zagen desondanks kans om uit het voertuig te klimmen en gingen er te voet vandoor.

Agenten hebben in de omgeving nog uitgekeken naar het drietal. Tevergeefs werd er gezocht met onder meer een helikopter.

Waarschuwingsschot
Enige tijd later werd er op de Oude Engelenseweg een verdacht persoon gezien, die niet wilde stoppen voor de politie. Een agent loste daarop een waarschuwingsschot, maar de man wist te ontkomen. Het is niet duidelijk of hij behoort tot het drietal.

De auto is in beslag genomen. In de auto vond de politie enkele spullen die vermoedelijk gestolen zijn. Onder meer aan de hand van aangetroffen sporen gaat de politie op zoek naar de drie.

Categorieën: Binnenland