Meisje (9) ernstig gewond na aanrijding, taxi rijdt door

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Amsterdam – Bij een aanrijding op de kruising Admiraal de Ruijterweg en Jan van Galenstraat is op donderdagochtend 17 januari 2019 is een 9-jarig meisje ernstig gewond geraakt.

De bestuurder van de taxi, voorzien van blauwe kentekenplaten, is niet ter plaatse gebleven. De politie beschikt over het kenteken en stelt een onderzoek in en zoekt getuigen, die nog niet met de politie hebben gesproken.

De aanrijding vond rond 08.30 uur plaats. Kort daarvoor had de bestuurder van de auto op dezelfde locatie een aanrijding met een fietser.

De politie onderzoekt de omstandigheden waaronder deze aanrijdingen hebben plaatsgevonden en is op zoek naar de bestuurder van de grijze Toyota Prius. Het meisje is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De fietser bleef ongedeerd.

UPDATE
De politie heeft de auto, die vermoedelijk betrokken was bij de aanrijding, aangetroffen in Amsterdam West. De auto is ten behoeve van onderzoek in beslag genomen. Kort daarna meldde de vermoedelijke 33-jarige bestuurder zich op een politiebureau. Hij is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ernstig ongeval en het niet ter plaatse blijven na een verkeersongeval. Het veroorzaken van een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel en het daarna doorrijden zonder (persoons)gegevens achter te laten zijn misdrijven uit de Wegenverkeerswet.

Archieffoto/Newspower.nl

Categorieën: Binnenland