Man overleden na op straat te zijn neergeschoten

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Beuningen (Gld) – Op maandag 6 juli rond 08:30 uur heeft een schietincident plaatsgevonden waarbij een 49-jarige man uit Nijmegen is overleden. De politie zoekt getuigen en hoopt dat er mensen zijn met meer informatie.

Het gebeurde ter hoogte van het Thorbeckeplein. Er waren veel omstanders die samen met de hulpdiensten geprobeerd hebben het slachtoffer te reanimeren. Onderweg naar het ziekenhuis overleed het slachtoffer. Aan de omstanders is slachtofferhulp aangeboden.

Politieonderzoek
De politie startte meteen een Burgernetactie mensen werd gevraagd uit te kijken naar de verdachten. Mogelijk was er een busje weggereden met daarin twee mannen. Verschillende getuigen hebben zich naar aanleiding van de Burgernetactie gemeld. Ook ter plaatse zijn we meteen een onderzoek gestart. De omgeving werd afgezet zodat rechercheurs sporen kunnen veilig konden stellen. Verder werden camerabeelden onderzocht en is er met getuigen gesproken. Op dit moment is er nog niets bekend over een motief of achtergrond voor deze schietpartij.

Vermoedelijke vluchtauto
Getuigen spraken over een busje dat wegreed. Aan het begin van de middag werd er verlaten busje gevonden aan de Alex Willemsstraat in Winssen. Ook daar is verder onderzoek gedaan. Vermoedelijk is dit busje door de daders gebruikt.

Getuigen gezocht
De politie zoekt mensen die vandaag iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben. Concreet heeft men de volgende vragen voor mensen die nog niet met de politie hebben gesproken:
Wie heeft iets gezien van de schietpartij bij het Thorbeckeplein?
Wie heeft de daders zien rijden in Beuningen of Winssen?
Zijn er mensen in Beuningen of Winssen die camera’s hebben waarop iets te zien is wat met dit misdrijf te maken kan hebben tussen 08.00 en 13.00 op maandag 6 juli?
Zijn er mensen die andere informatie hebben over de daders of een mogelijk motief voor deze schietpartij?
U kunt de politie bereiken via 0900-8844. Daarnaast kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Archieffoto: Pixabay.com

Categorieën: Binnenland