Zeer grote brand in Nieuw-Weerdinge

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Nieuw-Weerdinge – In een loods aan het Noordveenkanaal ZZ in Nieuw-Weerdinge is dinsdagmorgen even na half twaalf brand uitgebroken. De rook is in de verre omtrek te zien.
Omdat de brand vlak bij een tankstation is, heeft de Veiligheid Regio Drenthe (VRD uit voorzorg opgeschaald naar een ‘zeer grote brand’, waardoor een flink aantal korpsen is opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Ze komen onder meer uit Emmen, Ter Apel, 2e Exloërmond, Emmer-Compascuum, Klazienaveen, Coevorden en Hoogeveen.
Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. De VRD waarschuwt omwonenden ramen en deuren gesloten te houden.

Update: Toen de brand grotendeels onder controle was heeft de brandweer een hoogwerker met camera ingezet, om te zien hoe het binnenin het pand met het vuur gesteld was. Een kraan trok de restanten uit elkaar, waardoor er in het gebouw geblust kon worden. De hoogwerker werd daar ook voor gebruikt.

De rook die bij de brand vrijkwam, was is in de wijde omtrek van Nieuw-Weerdinge te zien. Vanwege het asbestgevaar en de rook waarschuwde de VRD omwonenden ramen en deuren gesloten te houden.
Burgemeester Eric van Oosterhout kwam naar Nieuw-Weerdinge om de situatie te bekijken.

De VRD riep via social media andere mensen op vooral niet te komen kijken vanwege de maatregelen die gelden in verband met het coronavirus.

Foto’s: Jannie Mets

Inmiddels is er meer duidelijk over vrijgekomen asbest in #nieuwweerdinge. Er ligt alleen asbest op het terrein waar de brand woedt. De #brand is nog niet helemaal onder controle: er is nog brand in het pand, op een lastig bereikbare plek.

— VR Drenthe (@VRDrenthe) April 28, 2020

Bij de #brand in Nieuwe Weerdinge is asbest vrijgekomen. Lees hieronder wat te doen. #NieuwWeerdinge #asbest pic.twitter.com/HHxAgE5IQa

— VR Drenthe (@VRDrenthe) April 28, 2020

Kom niet naar de #brand in #nieuwweerdinge kijken!
Blijft thuis!
Geef hulpverleners de ruimte voor uw en hun gezondheid.#blijfthuis #samentegencorona

— VR Drenthe (@VRDrenthe) April 28, 2020

Tip Newspower via WhatsApp
Heb je een nieuwstip, foto of video? App ons op:
06 – 30 62 02 90

Foto’s: Jannie Mets

Categorieën: Groot Nieuws