Politie zoekt daders dubbele inbraak Groningen en Leek

Groningen / Leek – De politie is op zoek naar de daders van een dubbele inbraak eind januari in Groningen en Leek. Bij beide incidenten waren dezelfde verdachten betrokken, blijkt uit camerabeelden.
Op vrijdag 24 januari werd ingebroken in een woning aan de Jaspisstraat in Stad. De twee inbrekers klommen over de tuindeur en braken vervolgens aan de achterzijde van het huis een raam open. De dieven maakten onder andere sieraden, cosmetica, schoenen en kleding buit.

Inbraak Leek mislukt
Een dag later, op zaterdag 25 januari, probeerden dezelfde personen in te breken bij een woning aan de Goldbergsingel in Leek. Ze poogden eerst aan de achterzijde via het platte dak binnen te komen. Toen dit niet lukte, klommen ze naar beneden en probeerden ze ramen open te breken.
De inbraakpoging werd geregistreerd door een bewakingscamera, die een alarmsignaal doorgaf aan de bewoners. Die konden op afstand live meekijken op hun mobiele telefoon en waarschuwden de politie. Maar toen de agenten bij de woning aankwamen, waren de verdachten al gevlogen.
Oproep
Beide incidenten vonden plaats tussen 17.00 en 19.00 uur. De politie vraagt mensen met meer informatie over de daders zich te melden.

(De inbrekers in beeld op de foto} Foto: Politie)

Bekijk hieronder videobeelden van de inbrekers: