Automobilist dreigt met vuurwapen, politie zet achtervolging in

Assen – In Assen is afgelopen nacht een automobilist opgepakt, die tijdens het rijden andere weggebruikers bedreigde met een nepvuurwapen. Na een politieachtervolging sloegen agenten hem bij Het Kanaal in de boeien.
“We kregen iets na drie uur meldingen binnen dat bestuurders werden bedreigd door een automobilist. De man zou ze een vuurwapen laten zien, of iets dat daar op leek. Dat gebeurde allemaal tijdens het rijden”, vertelt een politiewoordvoerder.

Achtervolging
Agenten gingen vervolgens op zoek naar de automobilist. Ze spotten het bestelbusje van de man in Assen en gaven de bestuurder een stopteken. Maar dat negeerde hij. Daarna besloot de politie de achtervolging in te zetten.
“De achtervolging ging van Assen naar Vries en Tynaarlo en vervolgens weer terug via de A28 richting Assen. Bij Het Kanaal hebben we de bestuurder uiteindelijk tot stilstand gekregen.”

In de cel
Agenten hebben de man uit zijn auto gepraat en daarna aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man uit Assen. Hij bleek een nepvuurwapen bij zich te hebben. Agenten zijn ook bij hem thuis geweest en vonden daar nog een tweede nepvuurwapen. De man zit nog vast. Bron: RTV Drenthe

Foto: MeterNieuws.nl