Kinderlokker actief, politie onderzoekt incident met twee meisjes

Breda – De melding dinsdagmiddag dat een elfjarig meisje op de Ginnekenweg was aangesproken door een mogelijke kinderlokker in een blauw busje, heeft geleid tot veel verontruste berichten op sociale media met name in Whats App groepen in het Ginneken.

Ook worden veel kentekens van blauwe busjes die door de wijk rijden aan de politie doorgegeven. De politie benadrukt dat het goed is om oplettend te zijn en het voorval met kinderen te bespreken. Het incident wordt onderzocht.

Gistermiddag meldde de vader van een elfjarig meisje dat zij rond 12.15 uur op de Ginnekenweg was aangesproken door de bestuurder van een blauw bestelbusje.

De man had haar gevraagd om mee naar een hondje te gaan kijken. Zijn dochter was niet op het voorstel ingegaan. Het gaat om een onverzorgde blanke gezette kalende man die circa 55 jaar oud zou zijn. Hij reed daarna met zijn auto richting Ginnekenmarkt.

Gesprekken
De wijkagent heeft naar aanleiding van de melding met docenten van twee scholen, de Dr. de Visserschool en KBS Laurentius gesproken.

Uit de gesprekken bleek dat er gistermiddag vrijwel gelijktijdig nog een groepje van drie meisjes door mogelijk dezelfde bestuurder was aangesproken. Deze melding kwam naar voren tijdens het bespreken van het voorval waarbij dat elfjarig meisje was betrokken.

Bel 11 2
Uit het tot op heden door de politie ingestelde onderzoek zijn verder geen nieuwe meldingen naar voren gekomen. Verdachte situaties zoals deze kunnen direct doorgegeven worden via 112. Relevante tips kunnen worden gemeld op 0900-8844.