Marktplaatsberovers aangehouden

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Rotterdam – Vanmorgen zijn een 21-jarige Rotterdammer en een 16-jarig meisje uit Pijnacker aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij twee straatroven na een Markplaats-deal in Rotterdam-Zuid.

In januari dachten twee mannen van 28 en 35 jaar een goede telefoondeal te sluiten via Marktplaats, er was een normale prijs afgesproken en het contactpersoon leek betrouwbaar.

Ze spraken af op de Oldehagen in Rotterdam waar ze, onder bedreiging van een mes, hun telefoons en contant geld moesten afstaan.

Op vrijdagavond 18 januari ging een 28-jarige Hagenaar naar de Oldehagen in Rotterdam-Zuid.

Hij had via Marktplaats zijn smartphone te koop aangeboden. Eenmaal aangekomen op de afgesproken plaats werd hij door de verdachte bedreigd met een groot mes.

Een week later, op zaterdag 26 januari overkwam een 35-jarige Rotterdammer nagenoeg hetzelfde. Hij leek de gelukkige bieder van een telefoon op Marktplaats. Met €300,- op zak ging hij naar hetzelfde adres om de smartphone te kopen en werd daar eveneens onder bedreiging van een mes gedwongen zijn smartphone en portemonnee af te staan.

Omdat de plek van de beroving en de werkwijze van de dief zo sterk overeenkwam, vermoedde de politie dat ze met dezelfde dader te maken had. Dit markeerde de start van een knap staaltje digitaal speurwerk door het rechercheteam.

De wijkagent die actief is in dit deel van de Rotterdamse wijk IJsselmonde, speelde ook een belangrijke rol bij het vinden van de verdachte. Hij herkende de verdachte aan de hand van de omschrijving van de slachtoffers.

In de woning van de 21-jarige verdachte is zowel het wapen als een deel van de gemaakte buit, waaronder de smartphones en een portemonnee inclusief het ID-bewijs van één van de slachtoffers, aangetroffen. De betrokkenheid van de andere verdachte in deze zaak wordt nog onderzocht.

Bent u ook actief als (ver)koper op Marktplaats?
Marktplaats is veilig om te gebruiken. Let wel altijd goed op wie op uw advertentie reageert en maak het kwaadwillende zo moeilijk mogelijk.

Spreek af op een openbare plek zoals een winkelcentrum of restaurant.

Controleer de betrouwbaarheid van de verkoper. (Hoe lang is de (ver)koper bijvoorbeeld actief?)

Gebruik zoveel mogelijk de contactfunctie van Marktplaats en niet WhatsApp

Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo. Bron: Politie.nl

Foto: aangetroffen mes in woning.

Categorieën: Binnenland