Situatie rond dodelijk schietincident Blerick rustig

Blerick – Het onderzoek naar de toedracht van het dodelijke schietincident woensdagmiddag is in volle gang.

De burgemeester van Venlo heeft woensdagavond samen met de chef basisteam politie Venlo een bezoek gebracht aan de wijken om in gesprek te gaan met de inwoners.

Op de Meidoonstraat kwam een grote groep mensen bij elkaar toen een arrestatieteam van de politie een doorzoeking in een woning wilde doen. De Mobiele Eenheid werd ingezet om de openbare orde te herstellen, nadat er met stenen en stokken werd gegooid.

Voor zover bekend zijn hierbij geen gewonden gevallen. Bij de politieactie in de woning aan de Meidoornstraat is niemand aangetroffen.
De politie zal extra toezicht houden in de wijken zolang dat nodig is. De wijkagenten zullen er voor zorgen dat ze de komende tijd voldoende aanspreekbaar en bereikbaar zijn voor hun Blerickse wijk. Daarnaast loopt het onderzoek naar schietincident volop door.

Schietincident
Vermoedelijk is het schietincident rond 13.30 uur op de Diependijkstraat begonnen en nabij de rotonde aan de Nieuwborgstraat is een slachtoffer aangetroffen. Nader onderzoek moet hierover meer duidelijk geven.

Ondanks reanimatie door de hulpdiensten is het 22-jarige slachtoffer uit Venlo komen te overlijden.
Aanhouding
Door de politie is woensdagmiddag een 21-jarige man uit Tegelen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke misdrijf. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding of achtergrond is van het schietincident.

Onderzoek
Het technische onderzoek op de plaats delict aan de Nieuwborgstraat is woensdagavond rond 21.00 uur afgerond.

Getuigenoproep
Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat er naast de aangehouden 21-jarige verdachte mogelijk nog een aantal personen betrokken is bij het schietincident.

Mensen die informatie hebben over of mogelijk betrokken zijn bij het schietincident danwel meer kunnen vertellen over de verblijfplaats van de betrokkenen worden dringend verzocht zich te melden. Dit kan telefonisch via 0900 – 88 44. Indien gewenst kunt u ook anoniem informatie delen via 0800-7000.

Foto: Politie eenheid Limburg