Vrouwen geslagen en bestolen door taxichauffeur

Weesp – Twee vrouwen werden in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober geslagen en bestolen door een taxichauffeur. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.
Rond 00.30 uur namen een 28-jarige vrouw uit Weesp en haar vriendin uit Amsterdam een taxi op het Leidseplein in Amsterdam. In plaats van eerst de Amsterdamse af te zetten, reed de taxichauffeur naar Weesp.

Op de kruising Zwaantjesbrug met de Herengracht stopte de taxi rond 01.00 uur.  De vrouwen hadden een onbestemd gevoel bij de chauffeur en stapten beiden uit. Ineens sloeg de chauffeur de Amsterdamse waarna hij de telefoon van de vrouw uit Weesp afpakte. Die wilde hem tegen houden en hield de portier van de auto vast.

De agressieveling reed echter weg waardoor de hand van de vrouw uit Weesp klem kwam te zitten en ze meters werd meegesleurd.

Toen mensen op straat begonnen te schreeuwen naar de chauffeur, stopte hij waardoor het slachtoffer los kon komen.

De taxi reed weg in de richting van de Papelaan. De twee vrouwen gingen naar huis en schakelden later de politie in.

Signalement
Het zou gaan om een ‘snorder’, een zwarte sedan mogelijk van het merk Mercedes. De taxichauffeur heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 18-20 jaar oud, is zo’n 1.70 meter lang met een mager postuur. Hij heeft zwart kort haar en een beginnend baardje.

Uw hulp!
De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Bent u getuige geweest van de mishandeling? Herkent u de taxichauffeur aan het signalement?

Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Bel dan met de recherche in Weesp via 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Online melden kan via onderstaand tipformulier of via M-Online. Foto: Pixabay.com