Overvaller meldt zich bij de politie na mislukte overval

Leeuwarden – Een 19-jarige man uit Leeuwarden heeft zich woensdag 18 oktober net na middernacht gemeld bij de politie. Hij gaf aan betrokken te zijn geweest bij een mislukte overval op een supermarkt aan de Van Loonstraat in Leeuwarden.

Overval
Bij de politie kwam op dinsdagavond 17 oktober een melding binnen dat er net een overval had plaatsgevonden op een supermarkt aan de Van Loonstraat. De overvaller probeerde onder bedreiging van een wapen geld buit te maken.  Dit lukte niet waarop de overvaller de winkel weer verliet.

Agenten hebben direct in de omgeving van de supermarkt een onderzoek ingesteld. Ook is de hulp ingeschakeld door een burgernetmelding te versturen naar de bewoners in de omgeving van deze winkel. Ondanks het onderzoek in de omgeving werd de overvaller niet aangetroffen.
De overvaller belde na middernacht naar de politie om zichzelf aan te geven. Hierop is de man door agenten in een woning in de wijk Aldlan aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Doe mee aan Burgernet!
Uitkijken naar verdachten? Meehelpen vermisten terug te vinden? Dat kan gemakkelijk door mee te doen aan Burgernet. Samen maken we het veiliger!
Stel dat uw vader, moeder, kind of buurkindje vermist wordt. Om welke reden dan ook. Stelt u zich eens voor dat binnen een paar minuten honderden mensen in uw omgeving u en de politie helpen om uit te kijken. En hem of haar snel terugvinden. Of stel dat er bij u ingebroken wordt en de inbreker ontkomt? Als u het signalement van de dader via 1-1-2 aan de politie kunt doorgeven, dan kan de politie direct honderden mensen – Burgernetdeelnemers – in de omgeving vragen mee uit te kijken naar de dader. Uw spullen kunnen dan direct terecht zijn, én de dader snel gepakt.
Help ook mee en wordt vandaag nog Burgernetdeelnemer. Ga naar burgernet.nl en meld je aan.