Scooterrijder onderuit tijdens politieachtervolging

Assen – De politie heeft zaterdagnacht de achtervolging ingezet op een vluchtende scooterrijder.

Agenten zagen een 17-jarige jongen uit Assen over de Europaweg rijden. Omdat hij daar niet mocht rijden werd een stopteken gegeven. In plaats van te stoppen ging de snelheid omhoog en werden er meerdere verkeersovertredingen gepleegd.

Bij de Stroom kwam de jongen met zijn scooter te vallen en rende hij verder. Na een korte achtervolging te voet werd hij aangehouden.

Tijdens zijn vlucht te voet bleek de jongen een hoofdwond te hebben opgelopen. Hij is daarvoor naar de eerste hulp gebracht.

Hij krijgt een proces-verbaal voor de gepleegde verkeersovertredingen. Zijn scooter is voor nader onderzoek in beslag genomen omdat er snelheden van ruim 70 km/u werden gemeten tijdens de achtervolging.