Diefstal bankpassen optiekzaak in Opsporing Verzocht

Groningen – Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een Groningse zaak.
In januari 2016 werden bij een optiekbedrijf in Groningen twee bankpassen gestolen. Vlak erna wordt er met die passen flink gepind in Duitsland.

Omdat buitenlandse rechtshulpverzoeken enige tijd in beslag nemen, heeft het even geduurd tot duidelijk is dat de passen gebruikt zijn om geld op te nemen en goederen te kopen in Lingen en Düsseldorf.

In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond van drie mannen die gebruik maken van de in Groningen gestolen pinpassen.

De mannen namen tot de diefstal werd ontdekt en de passen werden geblokkeerd zo’n 15.000 euro op van de bankrekening van de Groningse optiekzaak. Deze looft een beloning uit van 1000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachten.

Foto: politie.nl