Klazienaveen: brandweervrouw Rinie stopt er mee

(Foto’s) Klazienaveen – Na vijftien jaar trouwe dienst neemt Rinie Engels (53) afscheid van de vrijwillige brandweer in Klazienaveen. Haar laatste uitruk was vrijdagavond toen ze een gewonde (nep)kraai van het dak van haar eigen woning aan de Broekweg moest halen.

Rinie begon op 1 september 2001 bij de Klazienaveense brandweer, omdat ze het nu wel genoeg vindt geweest heeft ze besloten om nu te stoppen. Officieel is Oudejaarsdag haar laatste dag bij de brandweer in Klazienaveen.

Brandweercollega’s vierden vrijdagavond in de brandweerpost aan de Derksweg het afscheid van Rinie, vergeten zullen ze deze stoere, heldhaftige, vuurvretende en lachebek echter nooit!

Bij dat feest zijn natuurlijk ook familie en vrienden van Rinie aanwezig. De brandweer van Klazienaveen heeft na het vertrek van Rinie, buiten de brandweermannen dan nog drie brandweervrouwen!