Vader en zoon gaan politieagenten met balk en nepvuurwapen te lijf

Musselkanaal – De politie heeft woensdagavond in een woning in Musselkanaal een48-jarige vader en zijn 16-jarige zoon aangehouden. Het duo bedreigde agenten met een balk en een nepvuurwapen. Pepperspray moest er aan te pas komen om de twee te kunnen aanhouden.

Agenten kregen de opdracht van de Meldkamer Noord-Nederland om naar Musselkanaal te gaan. In een woning zou een vermiste jongen verblijven en die moest terug naar een jeugdinstelling.

Eenmaal binnen werd al snel duidelijk dat de 16-jarige niet op de politie zat te wachten. Hij probeerde via de achterdeur te vluchten.

De agenten hadden hier rekening mee gehouden en de jongen kwam dan ook niet ver. Hij en zijn vader kregen vervolgens te horen waarom de 16-jarige mee moest. De vader bedreigde daarop agenten met een balk. De jongen pakte een vuurwapen en dreigde daar mee.

Agenten gebruikten pepperspray om het duo te kunnen aanhouden. Het vuurwapen bleek een nepwapen te zijn. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl/