Politie vindt 60 kilo zwaar illegaal vuurwerk na tip

Norg/Haulerwijk – De politie heeft dinsdagavond een 21-jarige man uit Norg gecontroleerd omdat hij in het bezit zou zijn van illegaal vuurwerk.

Onderzoek
Bij de politie was een melding binnen gekomen via Meld Misdaad Anoniem dat hij in het bezit zou zijn van illegaal vuurwerk.

Hierop hebben agenten een onderzoek ingesteld bij de woning van de verdachte en een loods in Haulerwijk. Bij deze zoeking troffen de agenten in totaal 60 kilo zwaar illegaal vuurwerk aan.

Het gaat hierbij onder andere om 270 Cobra’s 6, 180 Butterfly Crackers en 160 stuks nitraat. Al het vuurwerk is in beslag genomen. Het vuurwerk is afgevoerd en zal worden vernietigd.

De verdachte is aan het politiebureau als verdachte gehoord en er zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen hem.

Zeer gevaarlijk vuurwerk
Knalvuurwerk, zoals de Cobra hoort samen met de lawinepijlen, mortierbommen, flowerbeds en romeinse kaarsen tot de zogenoemde Big 5 van zwaar, illegaal vuurwerk. Deze vuurwerksoorten geven door de enorme hoeveelheid flitspoeder die er in zit risico op massa-explosie. De explosieve kracht is vele malen meer dan een handgranaat. In goedgekeurd consumenten vuurwerk zit zwart buskruit en dat is lang niet zo gevaarlijk. Bron: politie.nl