Emmer-Compascuum opnieuw opgeschrikt door verdachte branden

(Foto’s) Emmer-Compascuum – De brandweer van Emmer-Compascuum had vanochtend vroeg de handenvol aan het bestrijden van maar liefst drie branden in hun dorp. Om twintig over zes stond er een afvalcontainer aan de Runde in brand, kort daarna was er brand in een container aan het Braakhekkeplein.

Terwijl ze nog aan het nablussen waren kwam er een melding van een autobrand tegenover de Stuntcorner aan het Westerdiep Oostzijde.

Daar stonden twee geparkeerde auto’s in brand, beide wagens raakten zwaarbeschadigd.

Dat de auto’s waren aangestoken werd direct al duidelijk, want uit de vulopeningen van de benzinetanks hingen een doekjes waarmee de wagen vrijwel zeker in brand waren gestoken. (zie foto’s)

En gistermorgen kort voor half zes werd de brandweer van Emmer-Compascuum opgeroepen voor een autobrand aan De Spil. Op een parkeerplaats achter de Willem Kremerflat stond een Suzuki Wagon in lichterlaaie. Een naast geparkeerde auto liep brandschade op.

De politie vermoedt dat ook hier sprake is geweest van brandstichting.

Heeft u iets gezien of gehoord wat te maken kan hebben met deze brandstichtingen, of met die van gisteren? Neem dan contact op met de politie via > 0900-8844.

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl/

Foto’s: MediaFlits.nl