Gewapende overval op kapperszaak

(VIDEO) Leek – De politie is vrijdagavond een onderzoek gestart naar een gewapende overval op een kapperszaak aan de Hulstlaan in Leek.

Omstreeks kwart voor acht belde de eigenaresse de politie met de mededeling dat ze kort daarvoor was overvallen in haar kapperszaak. Hierop zijn direct meerdere agenten in de omgeving van de Hulstlaan een onderzoek gestart.

De eigenaresse van de kapsalon wordt gehoord door de recherche en tevens is er een sporenonderzoek gestart door de forensische opsporing in de zaak. Tot op heden is de overvaller nog niet aangetroffen.

Getuigenoproep
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u meer informatie en heeft u de politie nog niet gesproken, bel dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Burgernet
Vrij snel na de overval is er een burgernetactie gestart met de vraag uit te kijken naar de dader van deze overval. De overvaller was gekleed in een bruine jas en droeg een bivakmuts en had een mes bij zich.

Burgernet is een initiatief om gezamenlijk de veiligheid te verhogen. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, des te groter de kans is dat snel een verdachte of vermiste persoon wordt opgespoord.

Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via hun (mobiele) telefoon, een SMS-bericht of een e-mail met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon/voertuig. Help ook mee en meld u aan!
De politie kijkt bij het onderzoek naar deze overval ook naar de overval welke op 5 december heeft plaatsgevonden op een tankstation in Tolbert.

Foto & Video: Jordi Haverdings / 112Nederland.nl