Assenaar mishandelt treinconducteur

Mantgum – De politie heeft gisteravond een 28-jarige man uit Assen aangehouden voor de mishandeling van een treinconducteur.
Woensdagavond kwam bij de politie de melding binnen dat een treinreiziger een conducteur had mishandeld. Zij zouden zich op de trein van Sneek naar Leeuwarden bevinden. De trein stond stil bij station Mantgum.

Ter plaatse troffen agenten de conducteur bloedend aan. Hij had letsel in zijn gezicht opgelopen. De conducteur is door agenten naar de spoedeisende hulp gebracht.
De 28-jarige verdachte werd in de trein aangehouden op aanwijzing van een getuige. De verdachte was door de conducteur aangesproken omdat hij geen geldig vervoersbewijs had, waarop de mishandeling had plaatsgevonden.

Omstanders schoten de conducteur te hulp en hebben de verdachte van hem afgetrokken.
Meerdere getuigen hebben zich bij de politie gemeld. De verdachte zit vast. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Publieke taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen mensen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

Archieffoto: Newspower