Politie ontdekt grote hoeveelheid illegaal vuurwerk

Zwartsluis – De politie heeft maandag 5 december ongeveer 450 kilo illegaal vuurwerk gevonden in een container aan het Oude Diep. Het vuurwerk is in beslag genomen. Dinsdag 6 december heeft een 30-jarige man uit de gemeente Noordoostpolder zich gemeld bij de politie.
Het illegale vuurwerk werd ontdekt na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem.

Agenten gingen op onderzoek uit en vonden in een zeecontainer ongeveer 450 kilo aan illegaal vuurwerk. Daarbij gaat het onder andere om Nitraten, Vlinders en Siervuurwerk.

Uit onderzoek blijkt dat de zeecontainer wordt gehuurd door de 30-jarige man. Hij heeft zich dinsdag gemeld bij de politie. Het team Milieu van Politie Oost-Nederland heeft het vuurwerk in beslag genomen en een onderzoek ingesteld.

Foto: pixabay