Beveiligers met de dood bedreigd bij de bushalte in Ter-Apel

Ter-Apel – Instappen zonder geldig vervoersbewijs. Dat wilde een 21-jarige asielzoeker dinsdagochtend bij de bushalte aan de Westerstraat in Ter Apel, ter hoogte van het viaduct. Toezichthouders grepen hem in de kraag.

De man uit het azc in Ter Apel wilde of kon geen vervoersbewijs kopen, maar weigerde de bus te verlaten toen hem dat werd gevraagd. Twee toezichthouders van de gemeente plaatsten hem uit de bus naar buiten, waarna hij wegliep.

In de middag keerde de man terug naar de bushalte, maar nu met twee messen in zijn handen. Hij maakte bewegingen alsof hij een keel wilde doorsnijden. Eén van de toezichthouders vroeg of hij de messen neer wilde leggen. Toen hij dat niet wilde, pakte de toezichthouder hem beet en ontstond er een worsteling.

Mensen die in de buurt stonden haalden de vechtende mannen uit elkaar. De man met de messen zag toen kans om weg te rennen. De toezichthouder is bij de worsteling niet gewond geraakt.
Ondertussen had de andere toezichthouder melding gedaan bij de politie van het incident. De agenten die op de melding afkwamen, hebben de man aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling en is voor verhoor ingesloten. De messen zijn in beslag genomen.

Foto: politie.nl