Vrouw oog in oog met inbreker die haar winterjas aanheeft!

Leeuwarden – Een man heeft vrijdagavond een 59-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden na een insluiping in een woning van een familielid. De verdachte werd overgedragen aan de politie. De Leeuwarder is voor nader onderzoek ingesloten.
De bewoonster van een woning aan de Nieuwestad hoorde dat de deur tot haar dakterras was dichtgevallen. Toen zij ging kijken stond zij in de hal oog in oog met een voor haar onbekende man. De vrouw zag tevens dat de man haar winterjas droeg.
Ze pakte hem gelijk vast met de bedoeling om haar winterjas weer terug te krijgen, echter dit lukte niet en de man ging er vandoor.
De bewoonster waarschuwde direct een familielid. Ter hoogte van de Bagijnestraat kon dit familielid de insluiper aanhouden en onder controle brengen. Kort hierna werd de verdachte overgedragen aan de politie.
De 59-jarige Leeuwarder is ingesloten in het cellencomplex en de politie heeft de zaak in onderzoek.
Iedere burger heeft in geval van heterdaad het recht om de verdachte aan te houden en desnoods met dwang onder controle te houden. Wel moet hij direct de politie waarschuwen en de verdachte overdragen.
Foto: pixabay