Reconstructie schietpartij

(VIDEO) Groningen – Een schietpartij in de Grote Beerstraat in Groningen is zaterdagmiddag nagespeeld door alle betrokkenen. Daar zou een 29-jarige Stadjer in december 2014 een man hebben neergeschoten.

Het zou gaan om een ‘ripdeal’. Het slachtoffer werd na de schietpartij gewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij was met geweld bestolen van wiet en hasj.

Reconstructie
De Stadjer is in mei dit jaar door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf, maar hij ontkent dat hij heeft geschoten. De man is daarom in hoger beroep gegaan. Het gerechtshof, waar het hoger beroep dient, wil een reconstructie omdat er te weinig informatie zou zijn om tot een oordeel te komen.

Bij de reconstructie is iedereen aanwezig, die normaal ook in de rechtszaal zit: drie rechters, twee griffiers, de advocaat-generaal en de verdachte en zijn advocaat.

Voor de reconstructie is de omgeving afgezet met schermen en met lint. De verwachting is dat de reconstructie om twee uur zaterdagmiddag wordt afgerond. Bron: RTV Noord

Foto: 112Nederland.nl