Gestolen fietsen leiden politie naar vuurwapen

Gieten – De politie heeft maandagmiddag een 48-jarige inwoner van Meppel aangehouden. Aanleiding was het aantreffen van twee gestolen fietsen in zijn auto.
Surveillerende agenten controleerden de man op de Eexterweg in Gieten. In zijn busje stonden twee afgesloten fietsen.

De bestuurder bekende dat hij de fietsen van een verslaafde man in Groningen had gekocht. Hierop is de man aangehouden op verdenking van heling van de fietsen. Van de diefstal van beide fietsen is (nog) geen aangifte gedaan.
Later verklaarde de verdachte de fietsen toch zelf te hebben gestolen op het station in zijn woonplaats. Dat was aanleiding voor de politie om ook bij zijn woning te kijken.

Daar werden weliswaar niet meer gestolen fietsen aangetroffen, maar wel de goederen waarmee een hennepkwekerij ingericht kan worden en een vuurwapen met munitie. Zowel de goederen voor de hennepkwekerij als het vuurwapen zijn in beslag genomen.

De verdachte is ingesloten en zal gehoord gaan worden over de fietsen, de goederen voor de hennepkwekerij en het vuurwapen.

Fiets gestolen? Doe aangifte?
Doe altijd aangifte bij de politie. Dit kan online of op een politiebureau. Alleen dan wordt uw fiets opgenomen in het fietsdiefstalregister. Dat helpt om uw fiets terug te vinden en om de dief en heler op te sporen. In overleg kan de fiets, als deze wordt achterhaald, ook bij u terugbezorgd worden. Zonder het doen van aangifte is er geen kans om uw fiets terug te krijgen via de politie. Kijk voor meer informatie op politie.nl.

Herkent u uit onderstaande fietsen uw eigen fiets? Meld u zich dan op het politiebureau in Meppel of bel met de politie via 0900-8844.

gestolen-fiets2 gestolen-fiets1