Dronken scooterbestuurder rijdt op politiagent in

Dokkum – De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige jongen uit de gemeente Tietjerksteradeel aangehouden nadat hij met zijn scooter een agent omver had gereden.
Agenten zagen de jongen rond half twaalf rijden over de Altenastreek. Daar haalde hij twee fietsers rechts in terwijl hij over de stoep reed. Even later zagen ze dat hij een wheelie maakte. Nadat het voorwiel weer op de grond was reed hij de rijbaan weer op.

De agenten reden achter hem aan om een stopteken te geven en hem te bekeuren voor  zijn rijgedrag.

De scooterrijder reed een parkeerterrein op waarna hij niet verder kon. Een van de agenten stapten uit om hem aan te spreken, waarna de scooterrijder in zijn richting reed en hem daarbij aanreed. Beide kwamen te vallen.

Daarop werd de jongen aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar bleek dat hij had gedronken. Bij de blaastest kwam hij op 300 ugl uit, ongeveer 0,7 promille. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Foto: politie.nl