Drie arrestaties bij vierdaagse politiecontrole

De politie heeft drie mensen aangehouden bij een vierdaagse controle op de noordelijke wegen naar internationale criminaliteit. Onder meer op de A7, N33 en de Groninger ringweg is gecontroleerd.

De aangehouden mensen konden zich niet legitimeren, wilden niet meewerken aan de controle of wilden geen dna afgeven.

12.000
In totaal zijn 12.000 nummerborden gescand. Zo’n vijftig automobilisten hadden nog boetes openstaan. Verder zagen er zo’n 350 auto’s ‘verdacht’ uit.

De controle was opgezet om rondtrekkende criminelen op te sporen. Het gaat om bendes uit Oost-Europa die hier inbraken plegen. Maar ze worden ook verdacht van bijvoorbeeld oplichting, skimming en zakkenrollen.

Verbanden leggen
Met de controle is voornamelijk informatie verzameld over de manier waarop criminelen zich bewegen, laat de politie weten. Informatie wordt vergeleken met die van andere landen. ‘Op basis hiervan proberen we verbanden te leggen, en uiteindelijk deze criminelen aan te pakken.’

Bij de controles werden ook automobilisten ook gesnapt voor ‘alledaagse’ verkeersovertredingen als te hard rijden, bumperkleven of het niet op orde hebben van de autopapieren.

Foto: Politie.nl