Hoogezandster dreigt met vuurwapen

Hoogezand – De politie verdenkt een 39-jarige inwoner van Hoogezand ervan een andere man te hebben bedreigd met een vuurwapen. Dit gebeurde maandagmiddag in de Aalbersestraat in de woonplaats van de verdachte.

Dankzij goede getuigenverklaringen kon de verdachte in de Schermerhornring worden aangehouden.
Getuigen belden maandagmiddag met het alarmnummer 112 toen zij zagen dat twee mannen achter elkaar aan renden. Een van deze personen dreigde daarbij met een vuurwapen.

Doordat de politie een goede omschrijving ontving, konden agenten gericht op zoek naar het tweetal. In de omgeving werden beide mannen gevonden.
Op het moment dat de verdachte werd aangehouden was hij niet in het bezit van een vuurwapen.

Er is daarom met behulp van een politiehond gezocht naar het wapen. Dit is nog niet aangetroffen. Uit onderzoek moet blijken waarom er werd gedreigd. De 39-jarige verdachte is ingesloten. Van de bedreigde man (35 jaar, geen woonplaats bekend) en de getuigen worden verklaringen afgenomen.
Bij verdachte situaties is het belangrijk dat getuigen zo spoedig mogelijk contact met de politie opnemen via het alarmnummer 112. Daarbij is het van belang dat er een duidelijke omschrijving van de verdachte situatie en de betrokken personen wordt gegeven.

Let bij verdachte personen altijd op kleding, bijzondere uiterlijke kenmerken en eventueel gebruikte vervoersmiddelen.

Archieffoto: Newspower