Mogelijke doorbraak in onderzoek naar ernstige mishandeling prostituee

Groningen – Op dinsdagavond 22 november besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de ernstige mishandeling van een prostituee in oktober 2008. De politie heeft vanwege nieuwe ontwikkelingen en hierdoor een mogelijke doorbraak het onderzoek heropend. Wat deze ontwikkelingen zijn kan in deze fase van het onderzoek nog niet gedeeld worden.

Onderzoek
Een toen 21-jarige prostituee uit Groningen ontving in haar kamer in de Nieuwstad In Groningen op woensdag 22 oktober 2008 omstreeks 23.45 uur een klant. Nadat hij gebruik had gemaakt van haar diensten sloeg hij haar met een onbekend voorwerp een paar keer hard tegen haar hoofd en hand. Door de aanval viel ze bewusteloos neer.

De vrouw had een groot gat in haar voorhoofd en hield daar een flink litteken aan over. Ook verbrijzelde haar vingertop door het geweld. De verdachte was waarschijnlijk uit op de dagopbrengst van de prostituee. Hij vluchtte met een geldbedrag.

Op woensdag 3 februari 2009 werd er aandacht aan deze zaak besteed in Opsporing Verzocht. Mede dankzij de uitzending werd er destijds een verdachte aangehouden. Na onderzoek bleek hij niets met de zaak te maken te hebben.

Signalement
Het slachtoffer wist te vertellen dat het een ongeveer 20-jarige man was met een lichtgetinte huidskleur. Hij zou ongeveer 1.55 a 1.60 mtr zijn. Hij had een gave huid. Volgens de vrouw had hij een agressieve blik in zijn ogen.

Hij heeft dikke lippen en had toen kort, zwart krullend haar en een stoppelbaardje. Hij zou hebben gezegd dat hij half Nederlands, half Portugees was. De verdachte heeft alleen maar in het Engels gesproken.

Tips/getuigen
De politie hoopt, ondanks dat deze zaak lang geleden speelde, dat er mensen zijn die alsnog contact op willen nemen met de politie.

Deze mishandeling speelde zich af in een bepaald circuit en de politie kan zich voorstellen dat dat het destijds bemoeilijkte om tips door te geven. Het is inmiddels 8 jaar geleden en daardoor is het misschien nu makkelijker om te praten.

Heeft u meer informatie voor de politie, neem dan contact op met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) op 079-3458999.

Opsporing Verzocht
Op dinsdagavond 22 november wordt deze zaak nogmaals behandeld in Opsporing Verzocht om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is de volgende dag, woensdag 23 november op NPO 2 om 11.40 uur.  Foto: Politie.nl