Man (62) die minderjarig meisje wil misbruiken wordt op tv ontmaskerd

Provincie Groningen – Op dinsdag 4 oktober hebben agenten een 62-jarige man uit de provincie Groningen aangehouden op een vakantiepark in het Noorden. Hij wordt verdacht van poging tot seksueel misbruik van een minderjarig meisje.

Het televisieprogramma ‘Undercover in Nederland’ van SBS6 ontmaskerde de man. Hij zocht seksueel contact met minderjarigen op internetsites. De 62-jarige dacht dat hij een afspraak had op het park met een 14-jarig meisje en diens tante.

Maar die laatste was een medewerkster van Undercover. Er was geen meisje aanwezig. Agenten waren voor de ontmoeting ingeseind door het televisieprogramma.

Toen de man met de medewerkster van het programma in gesprek was over de seksuele handelingen die hij wilde verrichten met de 14-jarige werd hij in overleg met Justitie direct aangehouden door de politie. Alle computerapparatuur in zijn huis werd in beslag genomen.

Na verhoor werd de man in opdracht van het Openbaar Ministerie twee dagen later in vrijheid gesteld. De man wordt nog wel als verdachte gezien.

De politie doet onderzoek of de verdachte vaker contact heeft gezocht met minderjarigen of strafbare feiten heeft gepleegd.

Heeft u meer informatie over deze zaak? Bel dan met de politie op 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Het programma wordt vanavond, zondag 20 november uitgezonden op SBS6 om 21.30 uur.