Groningen: onderzoek naar overval op nachtwinkel

Groningen – De politie doet onderzoek naar de overval op een nachtwinkel aan de Oliemuldersweg in Groningen. Deze overval vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag 18 november.
Een 53-jarige winkelbediende uit Groningen en een 32-jarige man uit Hoogezand waren in de winkel aanwezig toen vier onbekende personen na middennacht naar binnen kwamen en dreigden met een steekwapen. Zij droegen allen bivakmutsen.

Bij de overval zijn onder andere flessen alcohol weggenomen. De 32-jarige man raakte hierbij licht gewond. De daders sloegen vervolgens op de vlucht.

Het vermoeden is dat zij geholpen zijn door een vijfde persoon, die buiten de winkel bleef wachten tijdens de overval.

Deze vijfde persoon betrof een man van ongeveer 16 tot 20 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en donker haar. Hij droeg donkere kleding.
Agenten zijn na de melding met spoed ter plaatse gegaan en hebben in de omgeving van de winkel gezocht naar de daders. Ook is er ter plaatse sporenonderzoek gedaan.

Het is mogelijk dat de daders de nachtwinkel eerder al in de gaten hielden. Heeft u iets verdachts gezien, bent u getuige geweest of heeft u meer informatie over de overval, neem dan contact op de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Op 9 oktober werd dezelfde nachtwinkel ook in de nachtelijke uren overvallen. Twee onbekende personen hadden toen ook goederen uit de winkel weggenomen. De politie heeft beide zaken in onderzoek en kijkt of er eventueel sprake is van een verband. Er is in beide zaken nog niemand aangehouden.