Alarmpistolen gevonden bij No Surrender-leden

Emmen /Klazienaveen – De politie heeft vandaag onder leiding van een rechter-commissaris de woningen van de secretaris en de penningsmeester van motorclub No Surrender in Emmen en Klazienaveen doorzocht.
In beide woningen is een uitgebreide zoeking geweest. Daarbij is beslag gelegd op administratie en diverse laptops en tablets.

Twee (gas)alarmpistolen
Daarnaast is in één van de woningen een 8 mm gasalarmpistool en een 6 mm alarmpistool aangetroffen. Dat zijn wapens die lijken op vuurwapens en daarom verboden zijn. De wapenwetgeving verbiedt deze wapens omdat ze dreigend kunnen overkomen. Beide wapens zijn in beslag genomen.
De politie doet nader onderzoek naar de digitale en fysieke administratie en de beide (gas)alarmpistolen. Er zijn vandaag in dit onderzoek geen aanhoudingen verricht. Bron: Politie.nl

Reactie: voorman Henk Kuipers van No Surrender.

‘De politie moet vooral doorgaan, er is niets aan de hand’

Emmen / Klazienaveen – De invallen van de politie bij No Surrender-leden hebben nog geen tien minuten geduurd. En er is niks gevonden.

Dat zegt voorman Henk Kuipers van de motorclub. De invallen verliepen volgens hem vrij rustig. “Ze hebben gewoon netjes aangebeld. Ze hebben niets geforceerd.” Er zijn onder meer laptops en iPads meegenomen, vertelt hij.

‘Ik moet er gewoon om lachen’
Volgens Kuipers werden de invallen gedaan in een onderzoek naar onder meer afpersing en bedreiging. “Als je deze twee mensen kent, weet je zeker dat dat niet zo is”, zegt hij. “Ik moet er gewoon om lachen.”

Kuipers noemt de invallen van de politie zinloos. “Het is trekken aan een dood paard. Ze vallen bij mensen binnen die nog nooit in aanraking zijn geweest met justitie. Ze hebben zelfs nog nooit een parkeerboete gehad. En dat vind ik het ergst, dat ze deze mensen lastigvallen. Val dan bij mij binnen. Ik ben toch het opperhoofd?”

‘Ze moeten doorgaan’
Kuipers hoopt wel dat de onderste steen bovenkomt. “Ze moeten nu vooral doorgaan. Ik hoop dat ze dit tot de bodem uitzoeken, zodat iedereen kan zien dat er niks aan de hand is.”

De No Surrender-voorman denkt dat de invallen te maken hebben met zijn politieke ambities. “Ik kan geen andere reden bedenken. Een van de twee mensen waar de inval gedaan is, zet zich ook in voor mijn partij Rechtdoor.” Bron: RTV Drenthe

Foto: Henk van Wieren