Emmen: nieuwe neushoorn in Wildlands Adventure Zoo

Emmen – Op de savanne van Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft de nieuwe neushoornman vanochtend kennis gemaakt met de twee neushoornvrouwtjes. Wildlands is verheugd met de komst van deze mannetjesneushoorn omdat hij belangrijk is voor het Europees fokprogramma.

De witte neushoorn wordt met uitsterven bedreigd, omdat stropers het voorzien hebben op zijn hoorn, waaraan ten onrechte medicinale eigenschappen worden toegeschreven. Wildlands vindt het belangrijk aan het behoud van deze soort een bijdrage te leveren.

In zuidelijk Afrika leven nog slechts zo’n 16.000 neushoorns in nationale parken. Een vrouwtje krijgt maar eens in de 3 – 4 jaar een jong na een draagtijd van 16 maanden. Omdat er jaarlijks ongeveer 1.000 dieren gestroopt worden, is de situatie kritiek.

De eerste kennismaking in Wildlands vanochtend zag er hoopvol uit. De nieuwe man toonde direct belangstelling voor vooral het jongste vrouwtje. Het is de bedoeling dat zij in de toekomst voor nakomelingen gaan zorgen.

Wildlands is geopend sinds 25 maart 2016 en bestaat uit drie werelden. Serenga: zorgen voor de natuur, Jungola: samenleven met de natuur en Nortica: onderzoek naar de natuur. Foto: Wijbren Landman

Kijk ook eens op de website van Wildlands > www.wildlands.nl/

Heb je recent zelf ook een mooie foto gemaakt in Wildlands of een natuurfoto mail ons die dan via > info@newspower.nl

De mooiste foto’s plaatsen we op onze website!