Valthermonder richt op snelweg wapen op automobiliste

Valthermond – Een 38-jarige man uit Valthermond heeft een 23-jarige vrouw uit Zwolle op de snelweg bedreigd met een pistool. De man vond dat de vrouw niet snel genoeg aan de kant ging.

De vrouw reed dinsdag op de linker rijstrook over de A27 tussen Woerden en Hilversum, toen een zwarte bestelauto achter haar kwam te rijden. De bestuurder uit Valthermond had haast en begon te bumperkleven.

Vuurwapen
Toen de vrouw haar snelheid minderde, omdat de toegestane snelheid verminderde, haalde de zwarte wagen het verkeer via de vluchtstrook in. Vervolgens ging de man naast de vrouw rijden, die dacht dat hij haar van de weg wilde drukken. De vrouw schrok zich wezenloos toen de man zijn raam opende en een vuurwapen op haar richtte. Terwijl de vrouw op de rem trapte, nam de man de afslag naar de A28.

Bestuurder aangehouden
Na een melding van de vrouw gingen agenten op zoek naar de zwarte bestelauto. Op de A28 richting Zwolle kregen zij hem in het zicht. Bij de afslag Zwolle-Zuid werd de bestuurder op de vluchtstrook stilgezet. Via een speciale procedure is hij zijn auto uitgepraat. De inwoner van Valthermond is opgepakt en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

In de auto van de man werd een luchtdrukwapen gevonden. Het wapen en de auto zijn in beslag genomen.