De Trans in Klazienaveen tijdelijk ontruimd

(VIDEO) Klazienaveen – Donderdagochtend omstreeks kwart voor negen rukten de hulpdiensten uit naar het pand van De Trans onder flat De Wiekslag aan de Langestraat in Klazienaveen.

Dit nadat er een vreemde lucht zou zijn waargenomen, enkele cliënten van deze dagbesteding die in het ‘t Winkeltje waren zouden misselijk zijn geworden door een vreemde lucht. Ze zijn door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De politie had de omgeving rondom het ontruimde pand afgezet met linten. De brandweer heeft enkele luchtmonsters genomen die in een laboratorium zullen worden onderzocht.

Rond tien uur vanochtend werd de afzetting opgeheven en mochten de cliënten en het personeel van De Trans weer naar binnen.

Ruim twee jaar geleden werden in hetzelfde pand tien mensen onwel door een vreemde lucht, wat dat is geweest is echter nooit duidelijk geworden.

(Stichting) De Trans is een zorginstelling actief in de verstandelijk gehandicaptenzorg in Drenthe, Overijssel en Zuidoost-Groningen. Zij bieden verstandelijk gehandicapten zorg en ondersteuning in alle aspecten van hun leven. Naast mensen met een verstandelijke beperking ondersteunen zij ook mensen met een vorm van autisme.

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl/