Bouwcenter in Meppel door brand verwoest

(VIDEO) Meppel – Bouwcenter Concordia aan de Pieter Mastebroekweg in Meppel is afgelopen nacht getroffen door een grote brand. Meerdere brandweereenheden uit Drenthe en Overijssel werden ingezet om de brand onder controle te krijgen. De brandweer zette  groot materieel in, waaronder drie hoogwerkers.

Concordia is een groothandel in hout en bouwmateriaal. Omstreeks half twee brak de brand uit in de opslagruimte, waar vooral veel hout lag opgeslagen. In de eerste plaats richtte de brandweer zich op het voorkomen van overslag naar andere panden op het industrieterrein.

Vanochtend omstreeks half vijf is het sein brand meester gegeven, maar de brandweer verwacht zeker nog enge uren bezig te zijn met nablussen.

De meeste muren staan nog overeind, maar het pand is grotendeels verwoest. Een deel van het gebouw is uit veiligheidsoverwegingen tijdens het blussen gesloopt door de brandweer.

Kijk ook op onze Facebook > www.facebook.com/Newspowernl/

Foto & Video Arjan Tien: www.112Fotografiemedia.nl