Politie stelt orde op zaken na vechtpartij

Steenwijk – Agenten hielden in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens van 16, 17 en 18 jaar uit Steenwijk aan na een vechtpartij op de Oosterpoort. Om de orde te herstellen werd pepperspray ingezet.
Omstreeks 00.45 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Oosterpoort in Steenwijk. Agenten troffen ter plaatse een aantal betrokkenen. Toen zij een 18-jarige verdachte aanhielden voor openlijke geweldpleging, bemoeide een aantal jongens zich hiermee. Een 17-jarige jongen spuugde richting de agenten en schold hen uit, waarna hij werd aangehouden wegens belediging.

Een 18-jarige jongen bemoeide zich hiermee en stelde zich bedreigend op. Na meerdere waarschuwingen zette een agent pepperspray in en hield de jongen aan. Korte tijd later werd nog een 18-jarige aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Een andere 18-jarige kon in de hectiek niet worden aangehouden wegens belediging. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden.