Drugslab aangetroffen in loods Groningen

Groningen – De politie heeft naar aanleiding van onderzoek een drugslab aangetroffen in een loods op een bedrijventerrein aan de Beckerweg. De politie onderzoekt wie hierbij betrokken zijn, er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen ondersteunt het onderzoek in de loods, zodat de ontmanteling van het lab veilig kan gebeuren.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat in de loods een productieruimte voor het aanmaken van een synthetische grondstof aanwezig was.

Bij ontdekking was het lab niet in werking. Specialisten hebben inmiddels geconstateerd dat er een grondstof voor synthetische drugs is geproduceerd.

Er zijn diverse goederen voor nader onderzoek in beslag genomen.

Gevaarlijke situatie
Dit soort drugslaboratoria en opslagplaatsen zijn een groot risico in woonwijken en op bedrijfsterreinen. Niet alleen het productieproces, maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk.

Heeft u tips over de aanwezigheid van dit drugslab aan de Beckerweg? Geef dit dan door aan de politie via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

Archieffoto: Pixabay.com