Politie ontdekt hennepkwekerij na anonieme tip

Steenwijk – De politie heeft dinsdag 28 januari twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar georganiseerde hennepteelt. De politie ontdekte naar aanleiding van een anonieme tip een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Koematen. De verdachten zijn twee mannen van 62 jaar en 54 jaar uit Steenwijk.

Dankzij een tip van een alerte buurtbewoner troffen agenten afgelopen dinsdag een hennepkwekerij aan in een bedrijfspand waar een groot aantal hennepplanten is aangetroffen en diverse goederen. De hennepplanten zijn direct vernietigd. De goederen die zijn aangetroffen in het pand zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Inmiddels is de 62- jarige verdachte heengezonden. De recherche onderzoekt de rol van de 54- jarige verdachte in deze zaak.