Politie zoekt dader van gewapende overval op winkel

Groningen – Op 19 december 2019 wordt rond 12:35 uur een herenmodezaak overvallen in de Waagstraat in Groningen. Onder bedreiging van een vuurwapen geeft de winkelmedewerker, een 17-jarige jongen, geld en kleding af. De politie wil graag weten wie verantwoordelijk is voor deze overval.

Signalement verdachte
De verdachte staat op beeld en het signalement is als volgt:
een blanke man van rond de 1.70m lang; hij leek een wat stevig postuur te hebben;
hij droeg een bordeauxrood trainingspak met oranje banen op mouwen en pijpen, vermoedelijk een trainingspak van FC Barcelona;
reed op een mountainbike, merk Bergamont.

Buit
De man nam onder meer meerdere opvallende truien mee van het merk Carlo Carlucci en hij wist geld buit te maken.
Vragen
Herkent u de man op de beelden, mogelijk in combinatie met de mountainbike of de kleding die hij tijdens de overval buitmaakte? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor ons onderzoek?
U kunt uw tips met ons delen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook kunt u via de link op deze pagina het tipformulier invullen. Foto: Politie.nl