(update) Station Leeuwarden zal grotendeels weer worden vrijgegeven

Leeuwarden – De EOD heeft zojuist het bericht gegeven dat er geen gevaar meer is.
Het station Leeuwarden zal langzaamaan weer grotendeels vrijgegeven worden. In het kader van het onderzoek zullen twee perrons wel afgezet blijven.

Vanochtend om 10:45 werd er in een trein op het centraal station Leeuwarden een verdacht voorwerp aangetroffen. Om veilig onderzoek te kunnen doen naar het voorwerp werden het station en de naaste omgeving van het station ontruimd.

Het Team Explosievenverkenning (TEV) heeft het voorwerp onderzocht en een eerste inschatting gemaakt.Het bleek te gaan om een jerrycan met daarin een nog onbekende vloeistof. De jerrycan was vastgemaakt aan een prullenbak in de trein.

Omdat de TEV-er onvoldoende kon inschatten wat het explosiegevaar van dit voorwerp is, werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ingeschakeld. De EOD is nu onderweg naar station Leeuwarden.

Op basis van het ingestelde onderzoek heeft de politie een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdachte situatie op het station in Leeuwarden. Hij zit vast en wordt verhoord.