Verdachte aan Nederland overgeleverd in onderzoek naar verdwijning Johan van der Heyden

Steenbergen – Vandaag is een 40-jarige vrouw door de Belgische autoriteiten aan de Nederlandse Justitie en politie overgeleverd. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en waarschijnlijke dood van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). Zij zat in verband met dit onderzoek al in voorarrest in België. Zij is in beperkingen geplaatst. Mede in verband hiermee worden over de aard van de verdenkingen en haar rol geen verdere mededelingen gedaan.
Sinds de avond van zondag 2 juni 2019 is niets meer vernomen van Johan van der Heyden uit Lint in België. De politie gaat ervan uit dat hij niet meer leeft. Ondanks zeven aanhoudingen is nog niet duidelijk wat er precies met Van der Heyden is gebeurd en is zijn lichaam nog altijd niet aangetroffen. In Opsporing Verzocht en Faroek werd begin december 2019 aandacht gevraagd voor de verdwijning. Op vrijdag 20 december jl. werd nog tevergeefs naar stoffelijke resten gezocht in het Schelde-Rijnkanaal bij Steenbergen / Philipsland. Naast de 40-jarige vrouw zitten nog een man en een vrouw vast. De vier die zijn heengezonden, blijven wel verdachte in deze zaak.

Beloning
De Hoofofficier van Justitie in Breda heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de informatie die tot oplossing leidt. Wanneer u informatie hebt over de verdwijning van Johan van der Heyden dan kunt u dat de politie laten weten via het algemene telefoonnummer (0900-8844), of via What’s App (06-12207006).

Als u informatie hebt, maar u wilt liever niet met de politie praten, dan kunt u uw bevindingen doorgeven via Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000.