Update AMBER alert: Novan en moeder in goede gezondheid aangetroffen (binnenland)

Gepubliceerd door Angelo Hessel op

Novan en zijn moeder zijn terecht. Afgelopen nacht rond 03.00 uur vonden agenten moeder en zoontje in een hotel in Düsseldorf in Duitsland. Daarbij werd de moeder aangehouden voor onttrekking. Haar precieze rol wordt nog onderzocht. Novan en zijn moeder verkeren in goede gezondheid.

Vrijdag 13 december vertrok moeder met haar zoontje Novan met onbekende bestemming vanuit Ede. Meteen werd er groot alarm geslagen omdat de politie zich zorgen maakte om het welzijn van moeder en kind. Novan en moeder zouden voor het laatst zijn gezien in Utrecht op vrijdagochtend.
Groot politieonderzoek
Een groot politieonderzoek volgde. Het onderzoeksteam zette alle beschikbare middelen in om Novan en zijn moeder in veiligheid te brengen. Een burgernetbericht werd eruit gestuurd. Omdat er zorgen waren over de veiligheid van moeder en kind werd op vrijdagavond ook een amber alert verstuurd.
Tip
Meteen werd het bericht veel gedeeld en kreeg de politie tientallen tips binnen. In de loop van de nacht kreeg de politie een tip dankzij het amber alert dat moeder en zoon waren gezien bij een hotel in Düsseldorf. Kort daarop vonden agenten inderdaad moeder en zoon in het hotel, waarna de moeder werd aangehouden. Novan en zijn moeder krijgen op dit moment de hulp en aandacht die nodig is.

Bedankt!
De politie wil iedereen bedanken die heeft uitgekeken naar Novan en zijn moeder. De politie gaat zich nu richten op het verdere onderzoek. En snapt dat er nog veel vragen zijn maar in verband met de privacy kan de politie verder geen mededelingen doen. Het delen van iemands foto en naam via een amber alert is een enorme inbreuk op de privacy en daarom is de politie ook terughoudend met het verstrekken van informatie.

Privacy
Nu moeder en kind zijn gevonden, vraagt de politie aan iedereen om de namen en foto’s te verwijderen.

Foto: Pixabay.com

Categorieën: Binnenland