Grillroom in Coevorden ingestort na explosie: persoon onder het puin

Coevorden – In Coevorden is in de Sallandsestraat vanmiddag even voor drie uur een ontploffing geweest in een grillroom. Het pand is gedeeltelijk ingestort. Voor zover bekend is er één persoon gewond uit het pand gehaald. Er ligt nog een tweede persoon onder het puin.
Diegene onder het puin is volgens een woordvoerder van de brandweer aanspreekbaar. Gezien de meldingen gaat de brandweer ervan uit dat er niet meer personen aanwezig waren in het pand.
Er zijn veel brandweerkorpsen opgeroepen. Ook twee traumahelikopters zijn naar Coevorden gevlogen. Ook is er een gespecialiseerd team onderweg om de brandweer te ondersteunen. Het pand is nog te instabiel om binnen te gaan.

Burgemeester snel ter plekke
Burgemeester Bert Bouwmeester was toevallig in de buurt en dus snel ter plekke. Hij zegt dat er één jongere uit het pand is gehaald en behandeld is. Of er meer gewonden zijn kan de burgemeester niet zeggen. “Het pand is instabiel en de brandweer kan het pand niet in. Er is een gespecialiseerd team onderweg om het pand te stabiliseren.”
Alles wijst volgens Bouwmeester op een gasexplosie. “Omwonenden die ik sprak hoorden een enorme knal. Het pand is helemaal weg, alleen het dak is er nog.”
Volgens de burgemeester hebben de omstaande panden weinig schade opgelopen. “De kap van de woning ligt op de grond. Er tegenover is alleen wat ruitschade. Wonderbaarlijk hoe weinig schade.” Bron: RTV Drenthe

Foto & Video: MeterNieuws.nl