Klazienaveen: boerenprotest langs de A37

Klazienaveen – Boeren voeren vandaag opnieuw actie. Aan het begin van de middag lieten de boeren zich zien langs opritten van snelwegen, zoals langs de A37 bij Klazienaveen.
De boeren stonden daar met een aantal trekkers, om opnieuw aandacht te vragen voor het stikstofprobleem. Landbouwminister Carola Schouten praatte op dat moment met afgevaardigden uit de landbouwsector over stikstofmaatregelen.

Farmers Defence Force
De actie is een initiatief van Farmers Defence Force, de actiegroep wil hiermee laten zien dat de leden nog steeds gemotiveerd zijn en bereid zijn tot acties. FDF koos bewust voor actie langs de weg en niet op de weg, zodat weggebruikers geen hinder ondervinden van de actie.

Eerder initieerde FDF acties op het Malieveld in Den Haag. Boeren uit heel het land trokken met hun trekkers over de snelwegen naar de Hofstad. Daarbij ontstonden lange files.

Foto’s: Hendry